Ervaringen

Kies een ander
vak / niveau »
Economie HAVO/VWO Economie VMBO LOB Be Involved

Gebruikers ervaringen

Sinds 2011 wordt er les gegeven met de educatieve economie spellen van
Be Involved. Inmiddels geeft 1 op de 4 van alle havo/vwo scholen les met deze methode.

De honderden docenten die werken met de spellen geven aan dat het hen helpt in het behalen van de leerdoelen. Om tot dit leerrendement te komen, is een duidelijke instructie essentieel. Daarom leveren wij onze gebruikers uitgebreide begeleiding in de vorm van uitgewerkte instructiepresentaties en -animaties, overzichtelijke docentenhandleidingen en een goed bereikbare hulplijn. Zo hebben zij alle handvatten om een effectieve les neer te zetten.

Na de instructie kunnen de leerlingen zelfstandig aan de slag in groepjes van 2, 3 of 4 spelers. Zo kan iedereen op zijn eigen tempo spelen, terwijl u als docent de handen vrij heeft om de groepjes te helpen die extra uitleg of uitdaging nodig hebben. Daarnaast hebben de leerlingen in de kleine groepjes allemaal invloed op het proces én het resultaat. Dit alles samen zorgt voor merkbaar actievere en betrokken leerlingen.

Ook interesse in een methode die leerrendement koppelt aan begeisterung?
Schrijf u in voor de gratis nascholingsworkshop of vraag een gastles aan.

Leerlingen zijn zeer fanatiek, innovatief en komen met geheel eigen oplossingen tijdens het spel. Geweldig dat leerlingen buiten de verwachte rol kunnen treden en eigen paden kunnen bewandelen. Hierdoor komen er allerlei situaties voor welke naderhand gekoppeld kunnen worden aan de lesstof.

Stef Heurman - Economie docent op het Stedelijk Lyceum te Enschede

De leerlingen reageren positief op de spellen. Het is een welkome afwisseling op de ‘normale’ lessen.

Marcel van de Wal - Economie docent op het Sondervick College te Eindhoven

De handleidingen met de presentaties zijn erg praktisch. Zowel bij de lesvoorbereiding als tijdens de uitleg aan de klas.

Marijke Inklaar - Economie docente op het Dollard College te Winschoten